Op hol geslagen kids en zomerjassen in de winter

Op hol geslagen kids en zomerjassen in de winter

Lees meer over opvoeden en de leuke dingen die daarbij komen kijken, maar ook de irritaties en perikelen die wij allen uit het opvoeden herkennen. Dit keer: hyper actieve kindjes met lente kriebels in hun bol en vervroegd zomergoed in de winter.

Bye februari, hello eigenwijzige maand maart! 
 
Ohhhh wat hebben we toch een boel heerlijke dagen gehad in februari!
En dat tijdens de krokus vakantie periode. Hopelijk heeft iedereen van de vakantie genoten. Want wat was het mooi weer!
 
De eerste zonnige dagen waren nog verrassend misleidend vanuit de woonkamer gezien. Je kreeg spontaan zin om de zomer spullen naar voren te halen en de voorjaarsschoonmaak te gaan doen.
 
Maar eenmaal buiten, werd je weer terug naar de realiteit gebracht: oh ja.... het is nog best wel winter. Best nog koud!
 
Gelukkig werd dat al snel goed gemaakt. Het aanhoudende weer zorgde voor aangename voorjaars-, in sommige tuinen en op terrassen zelfs zomerse, temperaturen! en dat smaakt naar nieuwe spullen. Nieuwe kleding voor papa, mama en de kids. Een boel mensen in de winkel direct op pad voor de nieuwe voorjaarscollectie, en zelfs al veel zomer items. En dat doen ze goed, de keuze is nu nog reuze. Wij kiezen ervoor om van elk item 1 stuk per maat in de winkel hebben, aangezien er toch best een boel papa’s en mama’s het niet zo leuk vinden als de helft van de klas met dezelfde kleertjes rondloopt.
 
Met vrolijke tasjes nieuwe collectie liepen klanten bij ons de deur uit, op naar huis. Waar papa en mama zijn begonnen aan de tuin. Overal zien we mensen druk aan de snoei in hun tuin, schuren en garages worden opgeruimd, moeders druk aan de sop in huis voor een grondige voorjaarsschoonmaak, de terrassen werden direct uitgestald en de tuinsets bij velen al schoongespoten. Zo zijn wij Nederlanders op ons best. Als molletjes komen we weer tot leven en naar buiten. Weg met die donkere dagen. Mensen weer een stuk blijer met de wetenschap dat er weer blaadjes aan de bomen komen, vogeltjes hun nesten hebben gemaakt en het zonnetje zijn blije gezicht laat zien. Naar buiten!
 
Tijd voor Lentekriebels dus!
 
We zitten echter nog midden in de winter. Alles raakt in de war en door de war. En zo verplaatsen de seizoenen zich met het jaar steeds meer. Kijken wat het dit jaar doet.
 
Intussen kan ik uit ervaring spreken dat lentekriebels bij kids toch wel een op hol geslagen effect heeft. En  dan is het nog te vroeg in het jaar ook! De zomerjassen zijn aan geweest en daardoor ook de zomer in hun bol. Het liefste willen ze dat er buiten gekampeerd mag worden en het zwembad alweer opgepompt. Dat is nog even een dingetje, hoe leg je een kind van 2 en 5 uit dat het nog 'maar' februari is? Nadat ik dat op kinderlijke en didactische wijze heb getracht uit te leggen.....kreeg ik een blik van ‘whatever’ en roept er eentje vanuit de keuken: mama, blaas nou gewoon het zwembad op. Je zei dat als het zonnetje schijnt, wij weer mogen zwemmen in de tuin, dus dan kunnen we dat nu toch doen?”
(Om vervolgens een uur later om warme choco met slagroom te vragen.)
 
Dat dus....
 
Maart roert zijn staart dus die gooit natúúrlijk nog wat roet in het eten met echt Hollandse stormen. Vandaag een paar keer iemand achter zijn tuin of terras stoel aan zien rennen vanwege die fijne storm. De winkels zien eruit alsof ze dicht zijn want niets blijft staan. Daar en tegen is het des te gezelliger binnen in de winkels. Laten we hopen dat dit het laatste 'staartje' is van het onstuimige weer, en de winter een flinke slinger krijgt naar, zegge ...... zo’n 10-11 maanden verderop of zo.
 
Want laten we eerlijk wezen, die koude winter hoeft zich nu niet meer te laten zien wat ons betreft!
 
Bo en Belle zijn klaar voor de lente. Jeej! 
 
Tot blogs! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »