Bo & Blog | Lentekriebels bij kinderen

Bo & Blog | Lentekriebels bij kinderen

Blog. Video en Blog. Lees meer over opvoeden en de leuke dingen die daarbij komen kijken, maar ook de irritaties en perikelen die wij allen uit het opvoeden herkennen. Dit keer: in discussie met je kind, wel of niet goed?

Het is februari, je kent het wel. Die ene maand waarin alles een beetje tussen wal en schip hangt. Die maand waar in de wereld een beetje stil lijkt te staan [wat soms best eens fijn zou zijn trouwens] op zowel de straten als in de winkels maar ook in huis. En vooral dat stil staan, een beetje rust op zoeken..... dát is nou net waar die kids dan geen zin meer in hebben.

 


Vogels beginnen intussen weer te fluiten. Of zoals bij ons in de straat 'een haan die padje af is en midden op de dag en midden IN de nacht lukraak begint de kukelekuuuuuu'en op de kinderboerderij'. Het winterzonnetje breekt aan, en er beginnen zo hier en daar wat knopjes aan alle takjes van de bomen en planten te komen. En dat betekend dus ook dat de stembanden gesmeerd worden van de kids om vervolgens elke dag te brullen 'maaaaamaaaaaaaaa IK WILT NIET BINNEN SPELEN IK WILT NAAR BUITEN!!!!'.


Heel logisch natuurlijk. En het liefste doe je dat ook, ware het niet dat je complete achtertuin een blubberpoel is van natte regen die nog lang niet gezakt is en deels belegd met ijs, en je een bezoekje aan de huisarts -omdat hij is uitgegleden en op zijn achterhoofd is beland- wilt voorkomen. Dus nee, we gaan lekker buiten wandelen met zijn allen. Lekker een rondje lopen. Even kijken of er nog iets te doen is in de speeltuin. Helaas ligt die ook helemaal onder water en de kinderboerderij is ook nog gesloten en in winterslaap. Bootjes bij de haven is ook niet interessant. Alles ligt stil. Hoe leg je je kind uit dat binnen spelen ook leuk kan zijn. Samen kleien, tekenen, spelletjes doen. Ja, dat vinden ze ook best leuk. Voor 5 minuten. Ja hoor. Nu begin ik te snappen waar het woord 'lentekriebels' vandaan is gekomen. Daar hebben die kinderen namelijk vervroegd last van.
Schoorvoetend en brullend lopen ze door de woonkamer, brullen er af en toe een soort 'energie-kreet uit' wat iets weg heeft van een soort gorilla sound, en gaan in volledige discussie met je. Want "waarom mag ik niet buiten spelen, ik kan dat heus wel zelf". En op elk antwoord en elke reden die je aan hem kunt geven krijg je een nog scherpere tegen reactie. Ze willen gewoon naar buiten!

Laten we maar hopen dat dat snel weer kan. De eerste dagen van het winterzonnige weer hebben we in the pocket! De hollandse herfst hebben we wel genoeg gezien. We willen allemaal naar buiten, beetje zonlicht pakken, de bloemetjes ruiken, frisse neuzen halen, dus helemaal de kids. De energie moet kwijt die ze binnen hebben opgebouwd afgelopen winter. Laat het zonnetje maar komen. Op naar het terras... heerlijk! We kunnen niet wachten.

Intussen zal het nog even moeten. Want de winkel is nog lang niet compleet gevuld! Maar, de eerste leveringen met voorjaar en zomercollectie hangt! Ben je ook zo benieuwd? Neem dan een kijkje op onze webshop of nog leuker, kom langs in onze winkel. Bekijk en voel de kleertjes. Ze zijn weer zo mooi en leuk!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »